söndag 2 september 2018

Föreläsning om behandlingar för kvinnohälsa, gynekologi och IVF med smärtfri akupunktur i Kinesisk Medicin

   

En första introduktion till behandlingarna som stöttar kvinnohälsa, gynekologi och fertilitet i det fulla systemet av Kinesisk Medicin. Det är inte alla akupunktörer som arbetar med det, men det är del av specialiseringarna vi själva har på våra kliniker i Malmö och Kristianstad. Du kan också läsa mer på vår hemsida, www.smallchange.se. Vill du boka tid för att få hjälp själv gör du det på aku @ smallchange punkt nu eller direkt på 0702/ 23 28 95.

I den här föreläsningen kommer vi bland annat att ta upp behandlingarna för endometrios, mensrubbningar, vallningar, fertilitet och IVF, PCOS, PMS, etc. samt ge en generell introduktion till möjligheterna till bättre hälsa den här specialiseringen i Kinesisk Medicin erbjuder.
 
Kinesisk Medicin hade gynekologi som specialisering för akupunkturläkare redan på 100-talet f. Kr. Detaljerade behandlingar skrevs om behandling av kvinnors hälsa mycket tidigt (270 e. Kr.) och sedan dess har man fortsatt att effektivt hjälpa kvinnors hälsa och gör än idag. På akupunktursjukhusen i Kina behandlar en akupunkturläkare 80-100 patienter om dagen, sex dagar i veckan.

På vägen har hundratals böcker skrivits om ämnet, och det har spritts allt mer i Väst. Sverige är tyvärr ett av de sämsta länderna i världen för akupunktur pga de extremt korta kurserna som hålls inom sjukvården här, men på Small Change Akupunkturkliniker försöker vi föreläsa om det riktiga systemet ändå för att sprida information om hur enormt mycket hjälp Kinesisk Medicin med hög kvalitet kan ge. Behandlingarna med akupunktur ska alltid vara smärtfria om akupunktören är skicklig.

I den här föreläsningen kommer vi att titta på grunderna för behandlingar inom kvinnohälsa i Kinesisk Medicin:
  • Det fulla systemet av akupunktur i Kinesisk Medicin behandlar och hjälper alla möjliga problem och hälsotillstånd för oss – vilka är de?
  • Historia – hur har kinesisk medicin utvecklats de gångna 2500 åren?
  • Introduktion till kvinnohälsa i Kinesisk Medicin
  • Behandlingarna vi gör, bland annat för PMS, endometrios, PCOS, klimakterieproblem (inkluderat vallningar och svettning), stabilisering av mensrubbningar, behandling mot barnlöshet etc.
  • Översikt över behandlingarna inför och under IVF, vilket är en av våra specialiseringar
  • Genomgång av diagnosteknikerna i kinesisk medicin
  • Nålsättning i akupunktur ska alltid vara smärtfri och alltid använda så få nålar som möjligt: en beskrivning av hur skicklig och äkta akupunktur arbetar
  • Synsättet på hälsa inom Klassisk Kinesisk Medicin ger oss en organisk värld av friskare bilder att hänga upp vår hälsa på. Detta har vi märkt under åren är en stor gåva för många av patienterna vi behandlar, då den Västerländska modellen har fördelar men bland annat nackdelen av passivisering (att någon annan har makten över min hälsa) och att man riskerar att köpa idén om att sinne och kropp skulle vara separata. Vi kommer att titta närmare på några av de här synsätten av organisk hälsa så att du har med dig grunderna hem, och kan använda dem i ditt eget liv
Vi kommer också att ha med foto och video från akupunktursjukhus i Kina.


Datum: 23/9

Tid: 15.00-16.30

Plats: Ungdomens Hus, Malmö

Pris: 50 kronor vid dörren

Kontakt: aku@smallchange.nu

Föreläsare: Small Change Akupunkturkliniker (www.smallchange.se)


Du kan boka tid för behandling och hjälp på 0702/23 28 95. Tänk på att vi pratar med alla våra patienter på telefon innan vi tar in dem för att ha bra bakgrundsinformation och kunna erbjuda ännu högre kvalitet redan gång 1. Du kan läsa en översikt över alla sjukdomar och problem som vi behandlar här: http://www.smallchange.se/node/155. Du kan fortsätta få nyheter om föreläsningar på vår Facebook, här: Small Change Acupuncture and Communications

 
#akupunkturivf #akupunkturivfmalmö #akupunkturivfkristianstad #akupunkturskavarasmärtfri #kinesiskmedicininfertilitet #akupunkturendometrios #akupunkturpcos #akupunkturvallningar #akupunkturklimakteriet #akupunkturläkare #akupunkturgynekologi #akupunkturmenssmärta #akupunkturPMS #akupunkturmalmö #akupunkturkristianstad