söndag 31 juli 2016

Föreläsning om behandling av hudsjukdomar och hudproblem med den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin

Välkommen hit! Den här föreläsningen gäller den specialiseringen i Kinesisk Medicin för hudsjukdomar och hudproblem – alltifrån acne till psoriasis. Det finns effektiva behandlingar för alla sorters hudproblem och hudsjukdomar om akupunktören är utbildad och erfaren inom det ämnet. Det är inte alla akupunktörer som arbetar med det, men det är del av specialiseringen vi själva har på våra kliniker och behandlingarna vi gör på Small Change Akupunkturkliniker i Kristianstad och Malmö – du kan lätt läsa mer på www.smallchange.se.

Detta är den andra föreläsningen i vår föreläsningsserie på Café Kjugekull 2016.

Du kan enkelt boka tid för hjälp och behandling på acu@smallchange.se eller ringa oss för bokning direkt på 0702/23 28 95. Hemsidan är www.smallchange.se och du kan läsa en översikt över alla sjukdomar och problem som vi behandlar här: http://www.smallchange.se/node/155. Välkommen in på klinikerna!


Specialisering på hudsjukdomar i Kinesisk Medicin sedan minst 300 f. KrPsoriasis, 干癣, ganxuan, som det också går att hjälpa och förbättra med äkta akupunktur i Kinesisk Medicin


Hudproblem och dermatologi inom den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin

Kinesisk Medicin har erbjudit behandling av hudproblem och hudsjukdomar i tusentals år. Det finns behandling och hjälp för de flesta sorters hudproblem, bland annat:

 • Lichen (planus och scleroticus)
 • acne (också vuxenacne)
 • ringorm
 • psoriasis (inkluderat att lätta psoriasisartrit)
 • hudtorrhet (inklusive torra slemhinnor)
 • eksem
 • stressrelaterade eksem
 • eksem och utslag relaterade till PMS
 • etc.

Det är inte alltid man kan ta väck problemet helt, men det är mycket vanligt att det går att mildra och förbättra avsevärt, och man gör det utan biverkningar från läkemedel. Samtidigt ingår behandling som förbättrar patientens allmänhälsa och känslomässiga hälsa.


皮肤医学            Pifu yixue, dermatologi i Kinesisk Medicin


 Västerländsk Medicin har ofta lösning på många hudproblem med kortisonsalvor eller annan applikation av kortison. Dessa hjälper, vilket är jättebra, men de tar ofta bara bort symptomet under en period. I vissa fall har man tur och symptomet försvinner, men i många fall kräver det återkommande applikation av kortisonsalva för symptomlindring. Kortison är också ett starkt läkemedel och kan förtunna hud om man använder den mycket.
   I Kinesisk Medicin anser man att de visserligen hjälper till med att lindra symptomet, men riskerar att trycka själva den underliggande orsaken djupare in i patientens system likt en badboll under vatten, där det kan dyka upp längre fram.

Kinesisk Medicin pratar alltid om att både behandla symptom och det man kallar rot, rotorsaken till problemet, så att man helst mildrar eller till och med läker det i det långa loppet. Om det är skickligt använd äkta akupunktur i Kinesisk Medicin vill man ha med samtliga av de här tre punkterna:

1) att lätta symptom

2) att behandla roten till problemet (vilket inkluderar att samtidigt reparera personens hälsa från eventuellt slitage problemet har orsakat, eller slitage från olika mediciner som tagits under längre tid)

3) att preventivt motverka att det sker igen


Med influenser från västerländsk medicin in i den kinesiska sedan 1950-talet har det tyvärr blivit allt vanligare att många akupunktörer bara behandlar symptomet som patienten kommer in med. Detta kan vara en bra hjälp för patienten i det korta loppet, men då är också risken högre att problemet kommer tillbaka längre fram.
   Del av själva kärnan i Kinesisk Medicin är att behandla symptomet och dess rot, anledningen till det, så att man verkligen försöker motverka att det händer igen i det långa loppet. Den principen heter biaoben, på mandarin, och har varit del av diagnostiken och behandlingarna i Kinesisk Medicin minst sedan den första medicinska textboken skrevs runt 300 f. Kr.


Biao, de yttersta grenarna på ett träd, det synliga symptomet

Ben, roten till ett träd eller planta, roten till ett problem och till en sjukdom


Tänk på att drömsituationen är de Två Flyglarna: specialiserad hjälp från både Västerländsk och Kinesisk Medicin. Detta är ett vanligt upplägg i Kina och finns på många håll i USA, England, Spanien och Israel.
   Då har man en flygel som arbetar med Kinesisk Medicin med utövare specialiserade endast på det; den andra flygeln på sjukhuset arbetar med Västerländsk Medicin och är bara specialiserade på det. Patienten går mellan flyglarna beroende på vad de behöver hjälp med, och flyglarna samarbetar sinsemellan.
   Detta är den absolut bästa situationen för patientens hälsa.


Skillnad på äkta akupunktur och Västerländsk Nålsättning

På de statliga akupunktursjukhusen i Kina behandlar en akupunkturläkare 80-100 patienter om dagen för alla möjliga sjukdomar och problem. De behandlingarna har länge varit spridda mer i andra länder i Väst, men det är först nu som krav på den äkta akupunkturens förmåga att hjälpa vår hälsa börjar spridas mer i Sverige.

Tänk på att det som är känt som ”akupunktur” inom svensk sjukvård inte är akupunktur utan det man kallar Västerländsk Nålsättning. Sjukgymnaster brukar bara ha 25 dagars utbildning i det innan de sätter nålar i patienter, barnmorskor från två dagar till tjugo, och en del sjuksköterskor en till två helger.
   I Kina är utbildningen till akupunkturläkare fem till åtta år heltid på universitet, plus specialisering på sjukhusen efteråt. Utan den utbildningen får man inte arbeta med akupunktur i Kina. Av någon anledning är det mycket ovanligt att personal som arbetar med Västerländsk Nålsättning på svenska sjukhus berättar för patienter hur kort utbildning de själva har inom ämnet. Sverige är också ett av de enstaka länderna i Väst där riktiga akupunktörer inte får arbeta på sjukhusen.

I den smärtfria och äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin används akupunktur för att behandla alla möjliga sjukdomar och problem, däribland magsjukdomar, stress, ögonsjukdomar, att stötta patienters hälsa under behandling med cellgifter och strålning, mot sömnproblem, reumatism, artros, behandling efter stroke, hudsjukdomar, klimakterieproblem, ofrivillig barnlöshet, gynekologi, pms, sköldkörtelproblem och andra auto-immuna sjukdomar, etc. Alla de behandlingarna har gjorts och raffinerats i mer än tvåtusen år i Kina, och skrivits om i många medicinska textböcker i Kinesisk Medicin under årtusenden.
I den här föreläsningen kommer vi att titta på grunderna inom behandling av hudsjukdomar och hudproblem i Kinesisk Medicin:

 • Akupunktur i sin äkta form behandlar och hjälper alla möjliga problem och hälsotillstånd för oss – vilka är de?
 • Historia – hur har kinesisk medicin utvecklats under de gångna 2500 åren?
 • Genomgång av hudsjukdomar och hudproblem i Kinesisk Medicin
 • Behandlingarna vi gör inom ämnet – se listan ovanför
 • Genomgång av diagnosteknikerna i kinesisk medicin och uppvisning av dem
 • Nålsättning i akupunktur ska vara smärtfri och använda så få nålar som möjligt: en beskrivning av hur skicklig och äkta akupunktur arbetar
 • Synsättet på hälsa inom Klassisk Kinesisk Medicin ger oss en organisk värld av friskare bilder att hänga upp vår hälsa på. Detta har vi märkt är en stor gåva för många av patienterna vi behandlar, då den Västerländska modellen har fördelar men bland annat nackdelen av passivisering (någon annan har makten över min hälsa) och att man riskerar att se sinne och kropp som separata (vilket börjat motbevisas inom Västerländsk Medicin redan nu, men Sverige är ganska långsamt med att ta in nyheter inom vårt vårdsystem). Vi kommer att titta närmare på några av de här synsätten av organisk hälsa så att du har med dig grunderna hem och kan använda dem i ditt eget liv

Du kommer även att få se spännande foton och video från akupunktursjukhus och kliniker Kina.


Är du nyfiken och vill läsa lite mer i förväg? Här kan du läsa mer om specifika sjukdomar på vår blogg: 
 
Just för hudsjukdomar är här första delen i vår unika serie i Sverige med längre fallbeskrivningar, här om hudsjukdomar och en patient med lichen planus: http://acupractitioner21.blogspot.se/2016/05/akta-akupunktur-och-behandling-av.html

Inom kvinnohälsa hittar du bland annat dessa:
Artikel om behandling av problem som kan uppstå under klimakteriet: http://acupractitioner21.blogspot.se/2016/04/klimakterieproblem-och-hur-man.html
Översiktsartikeln om behandlingar för barnlöshet och fertilitet, som är en av våra specialiseringar på våra kliniker i Malmö och Kristianstad: http://acupractitioner21.blogspot.se/2015/07/behandlingar-for-fertilitet-med-den.html


Datum och plats: 13/8 2016 på Café Kjugekull. Du hittar karta och deras menyer av ekologiska godsaker och lunchapjer här: https://www.facebook.com/cafekjugekull/?fref=ts . Deltagare på föreläsningen är välkomna att köpa mat eller fika mellan 13.00-13.30.
Tid:13.45-16.00. Välkommen in!
Pris: subventionerad för att vara gratis
Kontakt och föranmälan: acu@smallchange.se eller på 0702/23 28 95. Se också information på Facebook: Small Change Acupuncture
Föreläsare: Daniel Skyle, grundare av Small Change Akupunkturkliniker, författare. Han är akupunktör, föreläsare, journalist, författare och coach och har föreläst om Kinesisk Medicin sedan 1990-talet. Han har föreläsningsserier i Skåne varje år.

#aknebehandlingmalmö #aknebehandlingkristianstad #akneakupunktur #akneakupunkturmalmö #akneakupunkturkristianstad#hudproblemakupunktur #hudsjukdomarakupunkturmalmö #hudproblemakupunkturmalmö #hudproblemakupunkturkristianstad #hudproblemkristianstadbehandling #hudproblembehandling #psoriasisakupunktur #psoriasisakupunkturmalmö #psoriasisakupunkturkristianstad #eksemakupunktur #eksemakupunkturmalmö #eksemakupunkturkristianstad #urticariaakupunktur #urticariaakupunkturmalmö #urticariaakupunkturkristianstad

Du kan enkelt boka tid för hjälp eller behandling på våra kliniker i Kristianstad och Malmö på acu@smallchange.se eller ringa oss för bokning direkt på 0702/23 28 95. Hemsidan är www.smallchange.se och du kan läsa en översikt över alla sjukdomar och problem som vi behandlar här: http://www.smallchange.se/node/155. Välkommen in på klinikerna!