måndag 8 februari 2016

Föreläsning om den äkta och smärtfria akupunkturen i Kinesisk Medicin ihop med Vuxenskolan Kristianstad – första föreläsningen i vår föreläsningsserie 2016!

                                                                                                             Foto Daniel Skyle © 2016Du kan enkelt boka tid för hjälp och behandling på acu@smallchange.se eller ringa oss för bokning direkt på 0702/23 28 95. Hemsidan är www.smallchange.se och du kan läsa en översikt över alla sjukdomar och problem som vi behandlar här: http://www.smallchange.se/node/155. Välkommen in på klinikerna!


I den här föreläsningen ska vi få en första översikt och introduktion till det fulla systemet av äkta akupunktur i Kinesisk Medicin! Äkta akupunktur är smärtfri och behandlar alla möjliga problem och sjukdomar mellan himmel och jord.
Akupunktur har funnits i Väst i knappt sextio år, och bara små fragment av det fulla systemet är kända här. Först nu börjar den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin bli mer efterfrågad tack vare sin förmåga att hjälpa människor behandla deras sjukdomar och förbättra deras hälsa. Den första medicinska textboken i kinesisk medicin skrevs för 2300 år sedan, och systemet har fortsatt att forskas i och användas jordklotets största befolkning sedan dess, medan tusentals medicinska texter har skrivits vägen.
En akupunkturläkare på de statliga sjukhusen i Kina behandlar 80-100 patienter om dagen, sex dagar i veckan, och behandlingarna är konkreta och påtagliga för vår fysiska och mentala hälsa.

Inom Klassisk Kinesisk Medicin används akupunktur för att behandla alla möjliga sjukdomar och problem, däribland magsjukdomar, stress, ögonsjukdomar, att stötta patienters hälsa under behandling med cellgifter och strålning, mot sömnproblem, reumatism, artros, smärttillstånd, klimakterieproblem, ofrivillig barnlöshet, gynekologi, pms, sköldkörtelproblem och andra auto-immuna sjukdomar, etc. Systemet behandlar även en mängd andra problem och mildare obalanser som vi saknar vokabulär för i Väst. Det finns också en stor bredd behandlingar för sjukdomar som västerländsk medicin försökt hjälpa till med men inte lyckats – vi behandlar många sådana patienter och hjälper dem, trots att Västerländsk Medicin sagt att ”inget går att göra”. 

Systemet behandlar även en mängd andra problem och mildare obalanser som vi saknar vokabulär för i Väst. Det finns också en stor bredd behandlingar för sjukdomar som västerländsk medicin försökt hjälpa till med men inte lyckats – vi behandlar många sådana patienter och hjälper dem, trots att Västerländsk Medicin sagt att ”inget går att göra”.


I den här föreläsningen ska vi börja titta grunderna:

  • Akupunktur i sin äkta form behandlar och hjälper alla möjliga problem och hälsotillstånd för ossvilka är de? Hur snabbt hjälper behandlingarna oss?
  • Historia – hur har kinesisk medicin utvecklats under de gångna 2500 åren?
  • Genomgång av diagnosteknikerna i kinesisk medicin, och uppvisning av dem
  • Nålsättning i akupunktur ska vara smärtfri: en beskrivning av hur riktig akupunktur arbetar
  • Synsättet hälsa inom Klassisk Kinesisk Medicin ger oss en organisk värld av lättare och friskare bilder att hänga upp vår hälsa på, och är en stor gåva för många av patienterna vi behandlar. Detta kommer vi att titta närmare på så att du har med dig grunderna hem och kan använda dem i ditt eget liv

Vi kommer även att visa spännande foton från akupunkturkliniker och sjukhus i Kina för att ge dig en inblick i hur akupunktur används i sin fulla version. Välkommen in på föreläsningen!

Datum: 17/2 2016
Tid:18.00-20.00 med paus i mitten med fika inkluderad i priset. Tänk på att vara på plats senast 17.45 så att alla hinner landa i lugn och ro innan vi börjar. Välkommen in!
Plats: Vuxenskolan Kristianstad, Östra Vallgatan 10
Pris: 100 kronor
Kontakt och föranmälan: acu@smallchange.se eller på 0702/23 28 95

Gilla oss på Facebook och fortsätt få information om kommande föreläsningar, behandlingar och böcker! https://www.facebook.com/SmallChangeAcupuncture

Föreläsare: Daniel Skyle, grundare av Small Change Klassisk Kinesisk Medicin och Akupunkturkliniker. Han är akupunktör, föreläsare, journalist och författare och har föreläst om Kinesisk Medicin sedan 1990-talet. Han skrev den första boken om Taoismen svenskaTaoismen: Förändringens Tradition, som bland mycket annat unikt material också innehåller ett kapitel om kinesisk medicin. Du kan läsa mer om boken här: http://www.acupractitioner21.blogspot.se/2013/07/forsta-boken-om-taoismen-pa-svenska.html Han har precis publicerat första boken om hur den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin behandlar fertilitet och ofrivillig barnlöshet. Du kan läsa mer om den här: http://www.acupractitioner21.blogspot.se/2015/12/forsta-boken-om-ofrivillig-barnloshet.html. Boken kommer att att köpa föreläsningen och går annars att beställa direkt acu@smallchange.se.