söndag 31 januari 2016

Motivation för din hälsa i det nya året med hjälp av äkta akupunktur i Kinesisk Medicin!
Det vi pratar om i den här bloggposten är behandlingar och kunskap som vi erbjuder på Small Change Akupunkturkliniker i Kristianstad och Malmö. Du kan boka tid direkt på acu@smallchange.se eller genom att ringa oss på 0702/23 28 95. Vår hemsida är www.smallchange.se. Välkommen in!


Vi behöver alltid motivation och entusiasm för vår hälsa! Nu är det ett nytt år, ett helt nytt år fyllt av möjligheter och magi. Det är en gåva av tid som är ovärderlig, helt ovärderlig: i varje dag och timme kan vi göra nya val som är bättre för vår hälsa.

Varje dag i vårt liv kan vi fatta nya beslut, nya val – varje dag i vårt liv kan vi se vårt liv på ett klarare, gladare sätt, och använda det som motivation för vad vi ska göra härnäst.

Nu i början på året brukar många människor ha gjort olika nyårslöften om vad de ska göra med det nya året – ibland om hur de ska förbättra sin hälsa, äntligen ta tag i sin träning, komma igång… ...och sedan är det den 30 januari och all motivation till att fortsätta med de löftena verkar ha försvunnit som dagg en solig sommarmorgon.

I den här bloggposten ska vi titta på hur du kan bygga upp mer motivation för att ta tag i din hälsa, och mer entusiasm för att förändra ditt liv!


Personen som säger att det inte går att göra bör flytta sig undan personen som gör det.”
                                                                                      – Gammalt kinesiskt ordspråk

Jag har tappat entusiasmen. Kan du hjälpa mig?

Ibland så kommer folk in på mina kliniker och säger, ”Jag har tappat entusiasmen. Jag har bara ingen motivation för att göra saker. Känner mig inte glad längre.” Det är vanligare än man kan tro, att många känner så i olika kapitel i livet, det spännande är hur vi ser det. För det är en utmaning för vårt liv, ett sätt vårt system försöker hjälpa oss att ta tag i oss själva och vårt liv och skapa mer riktning i livet igen.

I Kinesisk Medicin ser man känslor som vägskyltar. I den nuvarande Västerländska Medicinens yngre synvinklar (den nuvarande versionen av den skapades ungefär 1810) så har känslor blivit något man ska fimpa, stänga ner, stoppa under mattan – med läkemedel om det behövs. Nu fungerar ju människor inte egentligen så, vilket gör att många reagerar rebelliskt mot sådana råd. I en del fall är psykofarmaka faktiskt en viktig hjälp, men i många fall är det helt enkelt att i Väst saknar vi bra system för att hantera känslor.

I Kinesisk Medicin ser man känslor som sätt ditt system försöker hjälpa dig. Om man känner sig omotiverad, så är det också att ens system försöker visa det tydligt, starkt, så att vi ser det och tar tag i det! Vår kropp och vårt sinne försöker alltid hjälpa oss på olika sätt, även om vårt medvetna sinne ibland kan vara ganska motvilligt och långsamt på att hänga med och lyssna.


När vi inte längre kan förändra en situation utmanas vi att förändra oss själva.”
                                                                   – Viktor E. Frankl, Man´s Search for Meaning

Hur får vi igång mer motivation och entusiasm?

Så hur får vi igång mer motivation och entusiasm, då?

Det finns några enkla sätt att göra det.

Den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin kan hjälpa till med motivation och entusiasm mycket effektivt. Som vanligt, tänk på att detta bara gäller äkta akupunktur i Kinesisk Medicin, inte Västerländsk Nålsättning som har extremt kort utbildningstid (2-25 dagar) och erbjuds dig på sjukhus i Sverige. Ofta kallas det akupunktur på sjukhusen men har inte med äkta akupunktur att göra, något de mycket sällan berättar för dig som patient.
Bästa lösningen är alltid det man har i Kina och kallar de Två Flyglarna, som nu finns i allt fler länder i Väst: tillgång till personal specialiserad på Västerländsk Medicin och personal specialiserad på Kinesisk Medicin – då får du bäst hjälp för din hälsa!


Jag såg en liten flicka röra vid en skalbagge och sedan gasta, ”Jag överkom min rädsla! JA!” och bara lugnt gå därifrån. Det inspirerade mig.”
                                                                                      – Nathan FillionHur akupunkturen i Kinesisk Medicin hjälper till med motivation och entusiasm

Så det den äkta akupunkturen kan hjälpa till med när det gäller motivation och entusiasm är bland annat de här fyra punkterna:


1) Saker som fastnat

Ibland är det något som har fastnat i vårt system och som gör att vår hälsa, vårt sinne och vår energi helt enkelt inte rör sig fritt som den ska. Det blir litegrand som att ha en trädgårdsslang som man vill ska vattna blommorna gröna, men bara lite vatten kommer fram fast man slår på den fullt ut. Något sitter fast i slangen, så hur mycket man än försöker så verkar inget hända.

Då finns det behandlingar som hjälper till att skapa den rörelsefriheten igen, tar väck blockeringarna, och gör att systemet börjar fungera som det är tänkt att göra.


2) För lite yangenergi – för lite gnista

Yangenergi är ungefär som gnistan i oss. Egentligen ska vi vara vakna, nyfikna på saker runt oss och framtiden, och ha gnistan som gör att vi rör oss mot spännande nya upplevelser, nya händelser, nya horisonter långt där framme.

Ibland så har yangenergin i oss falnat tillfälligt. Det är mycket vanligt i Väst, ofta på grund av långtida stress och överarbete som helt enkelt har tömt systemet på energi en stund. Detta går att bygga upp igen med äkta akupunktur.

För lite yangenergi kommer också in i bilden för människor som har dåligt självförtroende eller dålig självkänsla – och båda två går att förbättra med den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin!


3) Brist på energi i inre organ på grund av långtida stress

Delvis samma faktor för oss som i 1. Tyvärr är det så vanligt att människor vilar för lite och är för aktiva i vårt samhälle att många tömmer sitt system på energi, energi som egentligen är tänkt att gå till att bygga upp vår hälsa och fylla vårt liv.

Det är ungefär som att ta ut för mycket pengar på bankkontot för snabbt – till slut upptäcker vi att det börjar bli allt tunnare. Det är då vår hälsa börjar bli sämre, och vi kan känna att vi inte blir pigga hur mycket vi än vilar. Och pengarna på det här bankkontot är menade att vara hela vårt liv.

Kinesisk Medicin och den äkta akupunkturen i den kan verkligen bygga upp energin i våra inre organ igen. Man har dessutom noggranna diagnostekniker för att konstatera vad det är som behövs.

Det bästa är alltid att vi lär oss att slappna av mer, vila mer, ta det lugnare och läka – men om vi redan har tömt kontot en del på energi så går det faktiskt att bygga upp igen.

Styrkan i våra inre organ avgör också delvis hur lätt vi har för att vara entusiastiska och motiverade, så det är alltid lika roligt att se patienterna jag behandlar och hur de börjar få tillbaka mer drivkraft i sitt eget liv igen!


4) Låsningar i vårt sinne

Ibland så är det ju helt enkelt låsningar i vårt sinne och våra känslor som gör att vi tappat motivation och entusiasm en del. Det kan ha varit några törnar i livet, eller långvarig stress som kanske dragit ner oss en stund innan vi reser oss igen.

Det finns mycket konkreta behandlingar för att hjälpa till med det detta med den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin. De är inte magi – men de är praktiska, och gör att vi får mer balans i våra känslor igen, och mer liv i vårt hjärta och våra känslor på nytt.

5) Frihet genom den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin

En annan viktig sak att nämna är frihet. I den Klassiska Kinesiska Medicinen vi arbetar med på Small Change Akupunkturkliniker har också som fokus att ge patienten mer frihet i deras liv. Behandlingarna har alltid med idén i bakgrunden att ge mer frihet för patientens kropp och sinne, och därigenom deras möjligheter att fatta beslut i deras liv.

Det är en mycket stor sak, men det går faktiskt att göra med akupunkturen vi arbetar med, och vi har sett det om och om igen på patienter vi hjälper. Du kan också läsa mer om de behandlingarna här, på vår hemsida: http://www.smallchange.se/node/154.


Det akupunktören gör när de behandlar dig är att visa din själ en riktning för frihet.”
                                                                             – Jeffrey Yuen, föreläsning, 2011Entusiasm är livets elektricitet. Hur får du den? Du agerar entusiastiskt tills det blir en vana.”
                                                                                                                    – Gordon Parks


Känner du att du behöver mer motivation och entusiasm – vi på Small Change Akupunktur hjälper dig!

Ibland tappar vi motivationen litegrand i vårt liv. En vanlig sak jag hjälper till med på mina kliniker är att behandla människor som känner att de tappat riktningen i sitt liv, inte riktigt vet vart de är på väg eller vad de vill. Behandlingarna i Kinesisk Medicin kan hjälpa till att bygga upp riktning och styrka i oss igen – tillräckligt för att vi själva sedan ska kunna fatta beslut och se vilka vägskyltar som står framför oss.

Vi hjälper dig att bygga upp mer motivation igen, att hitta riktningen. Ibland är det att lösa upp låsningar som bundit oss allt mer utan att vi sett det förrän nu; ibland är det att få liv i gnistan i oss igen, och läka känslor som kanske har falnat men där glöden vilar under, brinnande, bara gömd. Med den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin finns det behandlingar för allt, och behandlingarna är praktiska och konkreta. De har gjorts i årtusenden i Kina och görs varje dag här i Väst och på kinesiska akupunktursjukhus.

Vårt liv ska egentligen ha värme, motivation och entusiasm: vi har fått den fantastiska gåvan av att fortsätta vara vid liv. Och vi har precis fått ett helt nytt år framför oss! 2016 är här – nu kan du skapa visionen av hur du vill ha ditt liv och glädjen i det för ett glänsande, helt nyuppackat år.

Du kan boka tid hos oss på Small Change Akupunkturkliniker i Kristianstad eller Malmö på acu@smallchange.se eller direkt på 0702/23 28 95.

Välkommen in på våra akupunkturkliniker under 2016!
Daniel Skyle © 2016