söndag 12 juli 2015

Behandlingar för ofrivillig barnlöshet och IVF med den äkta akupunkturen i Kinesisk medicin - artikel med introduktion och översiktNågra utbildningar och enskilda akupunktörer har delat mina artiklar om IVF som var de första på svenska utan att godkänna min copyright, vilket gör att jag tyvärr blivit tvungen att ta ner dem. De fulla artiklarna är nu endast tillgängliga för mina egna patienter. Om du vill boka tid hos oss når du oss på aku@smallchange.nu, eller genom att ringa direkt på 0702/23 28 95. Hemsidan är www.smallchange.se.

Jag har lämnat kvar en lista här nedan med tips om hur du hittar en skicklig akupunktör som faktiskt är kunnig inom att behandla för fertilitet och innan och under IVF.

Vi blir ofta kontaktade av patienter i hela Sverige som vill ha svar på frågor som deras egen akupunktör inte ger dem. Tänk på att om din akupunktör faktiskt är kunnig inom att behandla för fertilitet och IVF så ska hon/han kunna svara på dina frågor, och bör vara kunnig i detaljerna om hur IVF-processen fungerar. Du ska inte behöva vända dig till någon annan för de svaren, om akupunktören faktiskt kan ämnet.

Istället för de fulla artiklarna kommer jag bit för bit att lägga ut kortare texter på klinikernas Facebook om ämnena inom kvinnohälsa, gynekologi och IVF, och hur det fulla systemet med smärtfri akupunktur i Kinesisk Medicin kan hjälpa dig.Detta är den första fördjupningsartikeln på svenska om hur akupunktur hjälper till vid ofrivillig barnlöshet och IVF, skriven av Small Change Akupunktur som har kliniker i Malmö och Kristianstad där vi behandlar med akupunktur under ofrivillig barnlöshet, infertilitet och under varje steg av IVF med det fulla systemet av smärtfri akupunktur i Kinesisk Medicin. Mer information hittar du på hemsidan, www.smallchange.se. Det finns en separat flik i huvudmenyn för de behandlingarna, och den hittar du här: http://www.smallchange.se/node/145. Du kan boka tid på Small Change Akupunktur genom att kontakta oss på aku@smallchange.nu  eller ringa på 0702/23 28 95. Välkommen in!

OBS: tänk på att behandlingarna den här texten beskriver endast gäller hos akupunktörer eller akupunkturläkare specialiserade på fertilitet, med utbildning för det. Det händer att personal inom Västerländsk Medicin har börjat erbjuda mycket förenklade versioner av de här behandlingarna, ofta efter bara två-tre helgers utbildning (tänk på att behandlingarna som görs inom svensk sjukvård kallas akupunktur men i själva verket är Västerländsk Nålsättning. De brukar bara ha 25 dagars utbildning i det innan de sätter nålar i patienter, något de sällan säger till patienterna själva. Tänk på att de behandlingarna inte har någonting att göra med det fulla systemet av äkta akupunktur i Kinesisk Medicin som används på akupunktursjukhusen i Kina).

Så kom ihåg att de fulla effekterna man talar om för fertilitet och IVF med akupunktur endast är via det kompletta systemet i Kinesisk Medicin. Om du kan, så hitta någon som har lång heltidsutbildning i det. Om du är inne på IVF tänk på att kolla i förväg så att din akupunktör eller akupunkturläkare behandlar på helger om du skulle behöva det.

Akupunktören bör kunna besvara alla frågor du har om fertilitet och IVF-processen. Du ska inte behöva fråga någon annan om svar för det; om de kan ämnet bör de kunna ge dig svar.

Vi kommer att lägga upp kortare texter om ämnena på Facebooksidan för klinikerna, https://www.facebook.com/SmallChangeAcupuncture. Där kan du även se när vi håller föreläsningar om hur akupunktur används för att förbättra fertilitet och för att mycket noga stötta genom hela IVF-processen och graviditeten.