lördag 4 april 2015

Föreläsningsserien 2015, föreläsning 1: Behandlingar inom äkta akupunktur i Kinesisk Medicin: översikt över behandlingar av olika sjukdomar och problem, med fallbeskrivningarDen äkta akupunkturen i kinesisk medicin behandlar en stor bredd sjukdomar och problem. I den här föreläsningen ska vi ta en närmare titt på alla möjligheter som systemet har att hjälpa patienter att bli friskare i sitt liv.
  Vi kommer att gå igenom olika sorters sjukdomar och känslomässiga problem, inkluderat stressen som är en vanlig del av vårt samhälle, och titta på hur man kan hjälpa människor att bli bättre från dem. Vi kommer även att ha med fallbeskrivningar från våra kliniker och från vår lärare, Dr Wang, och hans avdelning på ett sjukhus i Peking. Dessa illustrerar ämnet och behandlingarna, och förbättringen de får.

Någon som har lång utbildning och är skicklig på den riktiga akupunkturen i kinesisk medicin kan verkligen behandla en enorm bredd sjukdomar och problem, vissa av dem sådana där västerländsk medicin saknar verktyg just nu. Nyare problem tar kortare tid att hjälpa till med, medan mer långtida och kroniska tar längre tid då problemet hunnit sätta sig djupare i sinne och kropp. I många fall kan också äkta akupunktur inom Klassisk Kinesisk Medicin hjälpa till med problem som västerländsk medicin saknar lösningar för just nu. Listan nedan är bara några exempel.


Bland dem vi kommer att titta på är följande:

Behandling av stress från samhället
Ärrbehandlingar – effektiva behandlingar av ärr och brännskador
Magproblem
Sömnproblem
Auto-immuna sjukdomar
Andningssvårigheter
Allergi – både pollenallergi, astma och andra allergier
Hur man stöttar patientens hälsa medan de går igenom behandling som cellgifter och strålning
Hur man lättar sinnet hos patienter med kroniska sjukdomar
Skador – fallskador, ryggskador, whiplash, skottskador, etc
Känslomässiga problem
Förbättring av självförtroende
Trauma, PTSD
Hudproblem – eksem, akne, psoriasis, etc.
ADHD - både för ungdomar och vuxna
Sköldkörtelproblem
Svettning
Lugna ner och stabilisera hjärtproblem
Gynekologi – pms, fertilitet, klimakterieproblem
IVF/ISCI - hjälp under behandlingar
Reumatism, värkproblem, ledproblem
Att hjälpa människor få mer jordning – det vill säga tydligare stå med båda fötterna på marken och vara stabilare i sitt liv
Att hjälpa till med att lätta sinnet och öppna spänningar i det, för att hjälpa någon se sitt liv klarare och från andra synvinklar
Att behandla äldres hälsa och ge dem bättre balans och friare rörelseförmåga
Behandlingar för att lätta sinnet hos människor nära döden eller på hospice
Att preventivt bygga upp bättre hälsa och bättre resurser i oss, för att motverka framtida problem – det man kallar yangsheng i kinesisk medicin, att Nära Livet.

Föreläsningen inkluderar även foton från kliniker och sjukhus i Kina av Daniel Skyle.


Plats: Café Kjugekull, Kristianstad

Datum och tid: 25/4, 1430-1630. Caféets goda lunch med ekologiska pajer och sallader är tillgänglig som vanligt, sedan stänger serveringen 1400 inför föreläsningen.

Kostnad: Gratis, för att stötta spridningen av information om äkta akupunktur och det fulla systemet av Klassisk Kinesisk Medicin. Föranmäl gärna, det är begränsat med platser.

Kontakt: 0702/23 28 95 eller acu@smallchange.se. Om du vill läsa mer om Café Kjugekull och deras goda kakor och luncher, så hittar du det på Café Kjugekull på Facebook: https://www.facebook.com/cafekjugekull?fref=ts. Caféet har bra tillgänglighet för rullstolar.