söndag 19 april 2015

Ärrbehandlingar med den äkta akupunkturen i Kinesisk Medicin: en introduktion inför föreläsningsserien 2015, med fallbeskrivning av ärrbehandling

En sak bland många som alltid gör mig mycket tacksam som akupunktör är när jag kan hjälpa människor med ärrbehandlingar. Det finns så många människor som har ärr som stör dem – ärr som ibland kan vara från olyckor eller överfall också, och som är i ansiktet och kanske fortfarande stör personen. Samma behandlingar fungerar lika bra på operationsärr och på brännskador.

Inom Klassisk Kinesisk Medicin finns det mycket effektiva behandlingar för att läka och förbättra ärr.

De förbättrar ärr tydligt – gör dem mindre, mer hudfärgade, och mjukare. Behandlingarna kan inte trolla väck ärren helt, men de kan mycket mjukt och smärtfritt göra dem betydligt mindre och mindre märkbara.


Alla sorters ärr och brännskador går att hjälpa att få bättre. Till exempel:


  • Operationsärr
  • Ärr efter kejsarsnitt
  • Ärr efter skador
  • Ärr efter skärskador
  • Tortyrskador
  • Brännmärken och brännskador
  • Ärr efter syra
 
Behandlingarna återställer en mjukhet i ärren, de blir mer hudfärgade och passar mycket bättre in i området runt omkring. Om det är ett ensamt ärr det gäller så brukar ofta fem-sex behandlingar räcka bra om det bara är själva ärret man vill ha förbättrat. Samtidigt behandlas personens hälsa och eventuell chock som kan ha kommit med ärret. Vill man sedan läka resten av sin hälsa på djupare nivåer så lägger man upp behandlingar på längre tid.


Ärr som täcker mer yta tar längre tid. Med operationsärr ökar man läkningen något enormt, framförallt ju snabbare efter operationen som man kan behandla dem. Med operationsärr och tortyrskador läker man dessutom köttet runtomkring, så att ärret blir mindre och täcker mindre yta än tidigare.


Fallbeskrivning av ärrbehandlingar använd på brännskada

Kvinna, 47. Arbetar i kök och hade under dagen innan bränt sig på kanten på en ugn när hon tog ut en plåt ur den.

Detta är innan behandlingen:

Brännmärket var svullet och varmt innan behandlingen. Första hudlagret hade gått av, och på ena kanten var det som ett köttsår.


Efter första behandlingen:
Efter behandlingen gick brännmärket nästan helt ihop med huden runtomkring. Det gjorde inte ont längre, och rodnade hade gått ner. Brännmärket sved inte heller mer efter första behandlingen.Nu:
Efter ytterligare några behandlingar var brännmärket nästan helt osynligt och gick smidigt ihop med huden runtomkring. Nu måste man veta att det var där för att lägga märke till det.


Behandlingsplan för ärrbehandlingarna med äkta akupunktur i Kinesisk medicin

Precis som i fallet ovan så brukar ofta redan första behandlingen ge en synbar skillnad till det bättre. Efter fem-sex behandlingar för ett ärr brukar skillnaden vara mycket tydlig till det bättre, och fortsätter sedan vara sådan.

Man kan behandla flera ärr under en och samma behandling, lite beroende på var de är och hur de sitter.

Ärrbehandlingarna med den äkta akupunkturen inom Klassisk Kinesisk Medicin är enormt effektiva, och det gör mig alltid glad när jag har möjlighet att hjälpa folk med dem.

Om du vill veta mer om ärrbehandlingarna med äkta akupunktur och hur de kan hjälpa dig, så bara kontakta oss på acu@smallchange.se eller 0702723 28 95. Vi utför de behandlingarna på våra kliniker i Malmö och Kristianstad. I fall där det är nödvändigt att åka hem till en patient för behandling så kan vi göra det till en extra kostnad.


Vill du veta mer? Välkommen in på föreläsningsserien 2015 på Small Change Akupunkturklinik!

Den här texten är skriven inför starten på Föreläsningsserien på Small Change Akupunkturklinik 2015. Föreläsningen går igenom det breda spektrat av problem och sjukdomar som man kan hjälpa med den äkta akupunkturen inom Kinesisk medicin. Du hittar affischen till den här:


De som kommer dit har även chansen att smaka på riktigt surdegsbröd från bageriet Petras Bröd, som inleder sin start på Café Kjugekull den dagen! Du hittar dem på Facebook på Petras Bröd https://www.facebook.com/pages/Petras-Br%C3%B6d/1647479278809074?fref=ts och på Café Kjugekull: https://www.facebook.com/cafekjugekull?fref=ts.

Gillar du oss på Facebook så fortsätter du att få nyheter och texter direkt där! https://www.facebook.com/SmallChangeAcupuncture


Välkommen in på klinikerna!