lördag 30 augusti 2014

Föreläsning i Malmö om akupunktur och Klassisk Kinesisk Medicin - hur fungerar akupunktur i sin äkta version i kinesisk medicin?OBS NYHET: första boken om Taoismen svenska är ute nu och kommer att finnas att köpa föreläsningen! TaoismenFörändringens Tradition: schamaner, bergseremiter och meditationsmästare, av Daniel Skyle. Den innehåller ett förlängt kapitel om kinesisk medicin. Du kan köpa den direkt på föreläsningen. Läs mer om den nedan!

Akupunktur har funnits i Väst i knappt sextio år, och bara små fragment av det fulla systemet är kända här. Den första medicinska textboken i kinesisk medicin skrevs för 2300 år sedan, och systemet har fortsatt att forskas i och användas jordklotets största befolkning sedan dess, och tusentals medicinska texter har skrivits vägen.

Inom Klassisk Kinesisk Medicin används akupunktur för att behandla alla möjliga sjukdomar och problem, däribland magsjukdomar, ögonsjukdomar, att stötta patienters hälsa under behandling med cellgifter och strålning, mot sömnproblem, reumatism, artros, klimakterieproblem och gynekologi, pms, sköldkörtelproblem och andra auto-immuna sjukdomar, etc. Systemet behandlar även en mängd andra problem och mildare obalanser som vi saknar vokabulär för i Väst, vår syn hälsa ofta är grov här.

Small Change Klassisk Kinesisk Medicin och Akupunkturklinik fokuserar vi också gratis behandlingar av flyktingar för att hjälpa dem sova bättre, bättre hälsa, och hjälpa dem med att läka stresskador och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). De programmen har vi bland annat i samarbete med Röda Korset i Kristianstad och Hässleholm, Svenska Kyrkan Kristianstad, och flyktinggrupper i Malmö. Du kan läsa mer om de behandlingarna här: http://www.acupractitioner21.blogspot.se/2013/10/akupunktur-som-hjalparbete-for-att.html

Fler föreläsningar följer i Malmö om djupare delar av kinesisk medicin, men i den här föreläsningen ska vi börja titta grunderna:
  • Akupunktur i sin äkta form behandlar och hjälper alla möjliga problem och hälsotillstånd för ossvilka är de? Hur snabbt hjälper behandlingarna oss?
  • Historia – hur har kinesisk medicin utvecklats under de gångna 2500 åren?
  • Genomgång av diagnosteknikerna i kinesisk medicin, och uppvisning av dem
  • Nålsättning i akupunktur ska aldrig göra ont: en beskrivning av hur riktig akupunktur arbetar
  • Synsättet hälsa inom Klassisk Kinesisk Medicin jämfört med den mycket grova synen vi har hälsa i Väst idag
Vi kommer även att visa spännande foton från akupunkturkliniker och sjukhus i Kina för att ge dig en inblick i hur akupunktur används i sin fulla version. Välkommen in på föreläsningen!


Datum: 22/9
Tid:18.00-20.00
Pris: Gratis
Kontakt och föranmälan: daniel@smallchange.se


Föreläsare: Daniel Skyle, grundare av Small Change Klassisk Kinesisk Medicin och Akupunkturklinik. Han är akupunktör, föreläsare, journalist och författare. Han skrev den första boken om Taoismen svenskaTaoismen: Förändringens Tradition, som bland mycket annat unikt material också innehåller ett kapitel om kinesisk medicin. Du kan läsa mer om boken här: http://www.acupractitioner21.blogspot.se/2013/07/forsta-boken-om-taoismen-pa-svenska.html och mer i detalj om bokens innehåll Facebook, här: https://www.facebook.com/taoismenforandringenstradition. Boken kommer att att köpa föreläsningen och går annars att beställa direkt daniel@smallchange.se.
Daniel Skyle har akupunkturkliniker i Kristianstad och en i Malmö. Kliniksidan är www.smallchange.se