onsdag 26 mars 2014

Föreläsning om akupunktur och klassisk kinesisk medicin - hur fungerar akupunktur i sin äkta version i kinesisk medicin?
Del 1/3 i föreläsningsserien 2014: Tema Synen på Hälsa och Läkning


OBS NYHET: första boken om Taoismen svenska är ute nu och kommer att finnas att köpa föreläsningen! TaoismenFörändringens Tradition: schamaner, bergseremiter och meditationsmästare, av Daniel Skyle


Akupunktur har funnits i Väst i knappt femtio år, och bara små fragment av det fulla systemet är känt här. Den första medicinska textboken i kinesisk medicin skrevs för 2300 år sedan. Systemet har fortsatt att forskas i och användas jordklotets största befolkning sedan dess, och tusentals medicinska texter har skrivits på vägen.


Inom Klassisk Kinesisk Medicin används akupunktur för att behandla alla möjliga sjukdomar och problem, däribland magsjukdomar, ögonsjukdomar, att stötta patienters hälsa under behandling med cellgifter och strålning, sömnproblem, reumatism, artros, klimakterieproblem och gynekologi, pms, sköldkörtelproblem och andra auto-immuna sjukdomar, etc.


På Small Change Klassisk Kinesisk Medicin och Akupunkturklinik fokuserar vi också på gratis behandlingar av flyktingar för att hjälpa dem sova bättre, få bättre hälsa, och hjälpa dem med att läka stresskador och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). De programmen har vi bland annat i samarbete med Röda Korset i Kristianstad och Hässleholm, Svenska Kyrkan Kristianstad, och grupper i Malmö. Du kan läsa mer om de behandlingarna här: http://www.acupractitioner21.blogspot.se/2013/10/akupunktur-som-hjalparbete-for-att.html


I den här föreläsningen ska vi prata om grunderna i kinesisk medicin – historia, diagnosmetoder och behandlingar och se dem visade. Temat för vår föreläsningsserie på Café Kjugekull 2014 är Synen på Hälsa och Läkning. Du kan läsa en introduktionstext till ämnet om vad läkning innebär, och skillnaden på synsätt mellan kinesisk och västerländsk medicin här: http://www.acupractitioner21.blogspot.se/2013/12/akupunktur-och-hur-vi-laker-lakekrisen.html


I den här föreläsningen ska vi börja titta grunderna av det i del 1 av 3:


  • Akupunktur i sin äkta form behandlar och hjälper alla möjliga problem och hälsotillstånd för ossvilka är de? Hur snabbt hjälper behandlingen oss?
  • Historia – hur har kinesisk medicin utvecklats under de gångna 2500 åren?
  • Genomgång av diagnosteknikerna i kinesisk medicin, och uppvisning av dem

  • Nålsättning i akupunktur ska aldrig göra ont: en beskrivning av hur riktig akupunktur arbetar

  • Synsättet hälsa inom Klassisk Kinesisk Medicin jämfört med den mycket grova synen vi har hälsa i Väst idagVi kommer även att visa spännande foton från akupunkturkliniker och sjukhus i Kina för att ge dig en inblick i hur akupunktur används i sin fulla version. Välkommen in på föreläsningen!
Datum: 27/4


Tid: 14.00-16.00


Plats: Café Kjugekull. God lunch och fika kommer att finnas att köpa fram till 13.00! Du kan läsa mer om deras ekologiska mat och deras fantastiska morotskaka här https://www.facebook.com/pages/Caf%C3%A9-Kjugekull/341201409333024?fref=ts


Pris: gratis

Kontakt och föranmälan: daniel@smallchange.se eller på 0702/23 28 95


OBS: begränsat antal platser. Om du vill vara säker på din plats så föranmäl till oss!


Föreläsare: Daniel Skyle Small Change Klassisk Kinesisk Medicin och Akupunkturklinik. Han är akupunktör, föreläsare, journalist och författare. Han skrev den första boken om Taoismen på svenska – Taoismen: Förändringens Tradition, som bland mycket annat unikt material också innehåller ett kapitel om kinesisk medicin. Du kan läsa mer om boken här: http://www.acupractitioner21.blogspot.se/2013/07/forsta-boken-om-taoismen-pa-svenska.html och mer i detalj om bokens innehåll på Facebook, här: https://www.facebook.com/taoismenforandringenstradition. Boken kommer att gå att köpa på föreläsningen och går annars att beställa direkt på daniel@smallchange.se.


Daniel Skyle har akupunkturkliniker i Kristianstad och en i Malmö. Kliniksidan är www.smallchange.se