fredag 15 november 2013

Café Kjugekull i Kristianstad lanserar Snällkaffe!

Café Kjugekull blir nu först i Kristianstad med att lansera Snällkaffe! Snällkaffe (förr kallat "bjudkaffe") är en gest av snällhet som man kan ställa upp på när man köper en kopp kaffe eller te. Man betalar då en extra summa till sitt kaffe, och den summan går till en pott som caféet köper paket med kaffe för och ger till hemlösa i Kristianstad!

Snällkaffe kallas Suspended Coffee på engelska, men traditionen kommer från början från Italien där den heter Caffè Sospeso. Om man kom in på ett café och tyckte att man hade bra med pengar själv så betalade man helt enkelt för en extra kaffe. Någon som var fattigare kunde då fråga cafépersonalen om det fanns någon caffè sospeso, kanske?..och då få en gratis kopp.

https://en.wikipedia.org/wiki/Caff%C3%A8_sospeso

Idag går Snällkaffet direkt till hemlösa istället. Man samlar pengarna som generösa människor ger med sitt kaffe till en pott, och köper paket med kaffe och donerar. På det sättet får hemlösa flera medmänskliga varma koppar kaffe, ibland mot kylan, och kan dricka dem när det behövs.

Hur gör jag då?
  Bara säg till när du är på Café Kjugekull att du vill bidra med Snällkaffe så fixar personalen det! Café Kjugekull erbjuder också konferens- och catering med fullt uppdaterad wifi, och kommer också att ha den unika möjligheten att du kan lägga till Snällkaffe till din konferens om du vill - pengarna går oavkortat till att köpa paket med kaffe och donera dem till hemlösa i Kristianstad.

Deras Facebook är https://www.facebook.com/pages/Caf%C3%A9-Kjugekull/341201409333024?fref=ts

Och du kan ringa direkt till dem och fråga om sätt som du kan bidra med Snällkaffe till hemlösa i Kristianstad här: 0722/18 18 20.

Varmt välkommen in på Café Kjugekull - vill du ha en Snällkaffe?